Overraskende foredrag

I sidste uge var I med nogle venner ude for at høre et foredrag. Det var jeres kammerat, som havde inviteret jer. I, ham og hans hustru. I havde planlagt først at høre foredraget og derefter gå ud for at spise sammen. Det plejer at være rigtigt hyggeligt. Foredragene, I hører, giver jer stof til eftertanke – og noget at tale om over middagen. Sådan var det også i sidste uge. Dog med en enkelt lille forskel: I havde faktisk alle sammen mere eller mindre ondt i mavemusklerne. Det havde nemlig været en ualmindelig morsom foredragsholder, der havde fortalt jer om værdien i at grine. Og om humor på arbejdspladsen – ham her: https://runegreen.dk/.

Gang i lattermusklerne

Når I griner, så får I sat gang i mavemusklerne – sådan i et af de sæt muskler, der ligger helt inde ved mavesækken og gemmer sig. I kunne faktisk godt mærke det. Så middagen blev et af de lettere måltider: Salater og lidt vin. Ikke noget med store bøffer, øller og tunge saucer. Vejret kaldte ellers på et tungere måltid. Men mavesmerterne sagde: Et let måltid, tak! I talte om foredraget. I talte om værdien i at have humor. I talte om, at det er skønt at leve et sted, hvor man må grine og udtrykke sig frit.

Foredragsholderen selv blev da også et samtaleemne: Hvordan har han gravet al den information om latter og humor frem? Hvor lang tid har han brugt på at finde videnskabeligt dokumenterede undersøgelser over, hvad humor kan gøre for os – sådan både helbredsmæssigt og humørmæssigt. Er han selv aldeles humorforladt, når han ikke holder foredrag? Kan man leve uden humor? Jo, det var en uforglemmelig aften. Lidt usædvanlig. Men lærerig og absolut mindeværdig. Og kommer der et foredrag nr. 2 med den samme foredragsholder, så skal I være nogle af dem, der sidder på første række. Det er I alle totalt enige om.

Endnu et foredrag?

Ak. Du er led og ked af det. Gider simpelt hen ikke at skulle med din insisterende veninde til endnu et foredrag. Du vil sådan set hellere bare sidde derhjemme og hænge i sofaen. Eventuelt streame en film. Men din veninde har lige ringet op. Hun kommer og henter dig om 20 minutter. Så du skal have et lynhurtigt brusebad, finde noget rent tøj, få lagt øjenskyggen og læbestiften på og så ellers bare være parat. Sætte et glad ansigt op og lade som om, at du er fyldt med energi. Det skulle vist være et foredrag om arbejdsglæde, som I skal høre. Ok. Kan det blive mere kedeligt? Arbejdsglæde, ved vi alle, er godt. Vi ved, det giver os energi og effektivitet. Men altså:

Et helt foredrag om arbejdsglæde?

Er det virkeligt nødvendigt, at du skal bruge en hel fredag aften på at høre et tilfældigt foredrag om arbejdsglæde, som din veninde har fundet – der handler om humor på arbejdspladsen? Du har lige fået børstet håret og lagt din makeup på. Så ringer telefonen. Din veninde. Hun venter i bilen udenfor. Du tager din jakke på, finder din taske, går ud til bilen og I kører ind til byen. I kommer hen til stedet, hvor foredraget skal holdes. Din veninde har sådan et lille snedigt smil på læberne. Hun siger ikke så meget. Har sikkert gættet, at du er lidt irriteret over at skulle høre et foredrag her en aften, hvor du hellere bare ville sidde derhjemme. I sætter jer til rette og foredragsholderen træder frem. Begynder at tale til jer om arbejdsglæde. Og i løbet af 3 minutter er du bare totalt opslugt af at høre, hvad der bliver sagt. Din veninde får ikke engang lov til at høre, om du har det godt. Du lytter til foredragsholderen imens han taler om arbejdsglæde. Han åbner mange facetter om emnet, som du aldrig har tænkt på før. Samtidigt er han også underholdende.