2008.04.28 AO Værktøjer og valg af tovholdere mm

Kirsten gennemgik det gratis program AO Værktøjer, som man kan hente på http://www.utilis.dk/. Programmet kan bruges til at hente kirkebogsopslag fra Arkivalier Online ned på din egen computer. Du får også mulighed for at give siderne navne i stedet for de nuværende sidenumre, der ikke fortæller så meget om selve indholdet i kirkebogen. Arnes vejledning kan læses her.

Mettes tilføjelse efter mødet: Sådan kan du dele DINE indekseringer med andre: Vælg INDSTILLINGER og fanen INDEX INDSTILLINGER. Under punktet FOLDER TIL INDEKSSIDER vælger du en mappe, hvori du vil lægge de indekseringer du selv laver. Luk boksen. Når du har navngivet alle sider i en kirkebog (F2 og skrevet sidens indhold i ”Generel note”) kan du til slut højreklikke på kirkebogen og vælge LAV INDEKSSIDE – så lægges indekseringen ned i den mappe du valgte før. Bagefter opretter du dig som BRUGER på http://www.utilis.dk/ og vælger punktet INDLÆS INDEKSERING. Så finder du din indekssiden i mappen med knappen GENNEMSE og vælger SEND. Så let er det at dele dit arbejde med andre.

Aftenen blev også brugt til at besvare slægtsforskningsspørgsmål for mødedeltagerne, bl.a.
* Stadsarkivet har gratis adgang til svenske slægtsdatabaser ”Genline”, der starter omkring 1850’erne.
* Emigrerede personer er svære at finde. Landsarkivet for Sjælland har arkivalier Skibsekspeditionssager passager- og skibslister. Arkivskaberen er Københavns politi. Prøv at søge på Statens Arkivers søgedatabase Daisy.
* Familysearch har også en god side til søgning af emigranter. Her er linket til FamilySearch Indexing.

Valg af tovholdere og stiftelse af en DIS-Danmark lokalforening med fine vedtægter blev drøftet. ’Reglerne’ for tilskud til lokalforeningers mødeaktiviteter er uafklaret i DIS-Danmarks bestyrelse. Vi er derfor stadig usikre på, om der skal stiftes en lokalforening (for at få mulighed for tilskud til foredragsholdere) eller vi skal fortsætte med tovholder-metoden og uden en ’lovformelig tilknytning til DIS-Danmark (som-vi-plejer-metoden, men uden eksterne foredragsholdere).

Der er stemning for en lokalforening, og en egentlig stiftende generalforsamling i maj måned. De nuværende tovholdere tager initiativ til dette. Udkast til vedtægter blev drøftet. 1. udkast kan ses her. Vi afventer DIS-Danmarks svar på tilskudshalløjet. Mette har efterfølgende forsøgt at få DIS-Danmarks bestyrelse til at melde klart ud, hvordan de vil støtte lokalforeninger. Det er den 24.06.2008 stadig ikke lykkedes…

Der var 20 deltagere til aftenens møde.

Bogen Gotisk

Bestil bogen på www.gotisk.dk

bog forside