2012.10.09 Hvad er den gode læseværdige familiehistorie, og hvordan formidles den? - foredrag

 

Foredrag ved journalist og forfatter Anders W. Berthelsen.
Som slægtsforskere vil vi gerne formidle vores slægtsforskning ud til vores familie, men orker de at læse alle vores detaljer om hvem der bar dåbsbarnet, hvem der var faddere og vidner ved vielsen? Anders vil øse af sin erfaring og give os nogle tips til hvordan vi får hul på at skrive de gode historier om slægten på en læsevenlig måde.

Anders W. Berthelsen er en rutineret forfatter og foredragsholder, der interesserer sig for 'de gode gamle dage' ligesom os. Han har skrevet en lang række bøger, bl.a. 'Kvarterbøger' som f.eks. Skibhusbogen og Dalum-Hjallese Bogen. Her skriver han gode historier om livets gang i området og illustrerer rigt med billeder fra lokalarkiver osv. I disse bøger fortæller han meget levende om de gader og huse vi ser på billederne og tager enkeltpersoner ud og fortæller deres historie også. Som slægtsforskere kan vi få inspiration til hvordan vi uddrager de gode historier fra billeder og andre arkivalier og lære hvordan vi får det præsenteret på en god måde for vores slægtninge.
 
Arrangeret i samarbejde med Slægtshistorisk Forening Odense og DIS-Danmark.

 

 
Tid og sted: Odense Kommunes Uddannelsescenter, Schacksgade 39, 5000 Odense C. Lokale: Salen, på 1. sal. Foredraget starter kl. 19.