2011.11.24 Indtastningsprojekter for slægtsforskere

jul

Alle slægtsforskere kan være med til at gøre en forskel - kom og hør hvordan. Vi forventer ikke at du kaster dig over tidskrævende indtastning fra dag 1, men små bitte bidrag nytter også.

Denne aften vil en række personer fortælle om nogle af de mange indtastningsprojekter, der findes. Kom og hør om hvordan det foregår - uanset om du har lyst til selv at indtaste en hel folketælling eller måske bare kan hjælpe med at give 10-20 minutter af din tid til at tilføje et par adresser til andres indtastninger en gang imellem.

Vi får også besøg af Danmarks mest flittige indtaster, Lotte Brændegaard Hvid, der har indtastet mere end 1 million personer fra folketællingerne og som lige for tiden har kastet sig over at taste adresser ind i Politiets registerblade.

Arne Christiansen fra DIS-Danmark fortæller om politiets registerblade og viser hvordan man nemt opretter sig som indtaster og indtaster nogle sider.

Morten Hovedskov Nielsen fra DIS-Danmarks bestyrelse fortæller om DIS-Danmarks indtastningsprojekter og viser eksempel på, hvordan det kommer til at virke i meget nær fremtid.

H. C. Andersen fortæller om hvordan man henter programmet KIP-browser og ser folketællinger via dette program.

Mette Fløjborg fortæller om indtastning af folketællinger. Dette bevirker at folketællingen kan ses med brogrammet Kip-browser og på hjemmesiden www.ddd.dda.dk. Læs vejledning til at komme i gang på www.flojborg.dk, Slægtsforskertip, Folketællinger.

Mette fortæller kort om programmet AO værktøjer og indtastning af indeks til kirkebøger som kan bruges på egen computer eller på www.utilis.dk.

Andre indtastningsprojekter, f.eks. www.wadschier.dk, hvor der er mange billeder af arkivalier og man kan indtaste online.
Vi runder aftenen af med at fortælle om, hvordan man kan få mere hjælp til at komme i gang som indtaster, og Lotte, Arne, Morten, HC og Mette svarer gerne på spørgsmål.

Sted: Odense Kommunes Uddannelsescenter, Schacksgade 39, 1., lokale Salen.

Tid: Kl. 19-21.30.

Arrangør: DIS-Odense i samarbejde med Slægtshistorisk forening Odense.

Deltagelse er gratis for medlemmer af de to foreninger, andre betaler 50 kr.

Der var 32 deltagere denne aften, hvor DIS-Odense var vært ved en kop kaffe og småkager.

Bogen Gotisk

Bestil bogen på www.gotisk.dk

bog forside