Støt os!

Alle bidrag modtages med kyshånd. Vi arbejder alle frivilligt for den gode sag:

SLÆGTSFORSKNING! Bankkonto: 2024-6284614192 eller MobilePay: 34969

Besøg os på Facebook

fav

 

 DIS-Odense

 

eller besøg Facebookgruppen 
Slægts- og lokalhistorie på Fyn

Hvad får du for 100 kr.?

Adgang til 60-80 arrangementer om året.
Nyhedsbrev med jævne mellemrum.

Hyggeligt samvær med andre slægtsforskere.

Mulighed for at låne foreningens scanner til billeder og negativer.

Foredrag

2018.10.09 Nattevægterne fra Esajas bog til Bolbro v/vægter Per Henrik Jepsen

Historisk nattevægter Per Henrik Jepsen bringer os rundt i historiens kringelkroge og fortæller om vægternes historie med mange historisk og ”næsten” historisk korrekte historier fra Esajas Bog til slutningen af 1800-tallet.

 

Han fortæller om vægternes mange opgaver, vægterne i litteraturen og kommer bl.a. ind på vægterhistoriernes kilder – samt hvordan en god vægterhistorie efter hans mening bygges op.

 

Det hele bindes sammen med sange, oplæsninger af litterære kilder, fællessange og ikke mindst et godt glimt i øjet … Det skal jo nødigt blive alt for støvet!

 

Tid og sted: Kl. 19.00-21.30, Odense Kultur- og idrætscenter, Stadionvej 50, 5200 Odense, indgang via skolegården, indgang K.

 

Gratis for medlemmer, gæster betaler 50 kr.

 

 

2018.10.24 Foredrag: Uægte børn og ugifte forældre 1750-1850 v/Asbjørn Thomsen

Seniorforsker Asbjørn Romvig Thomsen fra Rigsarkivet i Viborg vil i dette foredrag fortælle om de børn, der blev født uden for ægteskab, og deres forældre. Fokus ligger på perioden 1750-1850, hvor det kan være ganske vanskeligt at spore dem og deres historie i kildematerialet. Derfor vil en del af foredraget give gode tips og tricks til eftersøgningen af disse vanskelige aner. Først når vi ved mere om dem, kan vi nemlig begynde at finde svar på de mere komplicerede spørgsmål om deres historie: er det sandt, at de uægte børn og den ugifte mor blev udstødt og hånet af lokalsamfundet? Kom og få svar på disse spørgsmål, når Asbjørn Romvig Thomsen fortæller om sit arbejde med de uægte børn i den nordøstlige del af halvøen Salling – og hvad han måtte ende med at konkludere!

Tid og sted: Stadionvej 50, 5200 Odense V, indgang K (fra skolegården) 

Gratis adgang for medlemmer af DIS-Odense, andre betaler 50 kr.

2019.01.10 Foredrag: Fra dansk immigrant til amerikaner v/Torben Grøngaard Jeppesen

Der var engang, hvor Danmark var udvandrerland. I tusindvis forlod danskere deres fædreland for at søge nye muligheder i Amerika. Hvorfor udvandrede danskerne, hvor længe holdt de fast i det danske sprog og den danske kultur, og oplevede de alle samme forløb af vejen ind i det amerikanske samfund? Foredraget vil tillige sætte fokus på, hvordan efterkommerne i dag 4-5 generationer senere klarer sig, og hvorvidt der stadig kan spores træk af deres danske rødder.

Torben er en fremragende fortæller og har en stor viden om de danske udvandrere, så der er noget at glæde sig til.

Tid og sted: Kl. 19.00-21.30 i Odense Kultur- og Idrætshus, Stadionvej 50, 5200 Odense SV

Foredraget er gratis for medlemmer, gæster betaler 50 kr.

2019.02.19 Foredrag: En anden gren v/Jesper Wung-Sung

Jesper Wung-Sung fortæller om sin roman ”En anden gren”, der handler om hans oldeforældre San og Ingeborg Wung-Sung. San bliver som kineser udstillet i Tivoli i 1902, hvor Ingeborg besøger udstillingen som gæst. De forelsker sig og vækker skandale, men bliver sammen hele livet. Wung Sung fortæller om research og følelser. Om den eneste roman, han altid har vidst, at han skulle skrive. Og om hvorfor det tog tyve år.

Jesper Wung-Sung modtog boghandlernes Gyldne Laurbær for denne roman i 2018. 

Tid og sted: Kl. 19.00-21.30 i Odense Kultur- og Idrætshus, Stadionvej 50, 5200 Odense V, indgang K.

Gratis for medlemmer, gæster betaler 50 kr.

2019.04.10 Foredrag: Skyttemordet v/Leif Sepstrup

Historien foregår i 1868 på egnen ved Langesø Gods vest for Odense. En ung væversvend er gået på jagt, og er så uheldigt at ”forvilde” sig ind på godsets jagtområde, han kan derfor benævnes som krybskytte. Han bliver desværre afsløret af den stedlige skytte, som forlanger kontant betaling for overtrædelsen. Vi følger de to mænd og deres familiers videre skæbne.
 
Kom og hør en spændende fortælling fra kriminalhitorie.dk som garanteret vil blive fortalt med en god portion jysk lune.
 
Tid og sted: Kl. 19.00-21.30 i Odense Kultur- og Idrætshus, Stadionvej 50, 5200 Odense V.
 
Gratis adgang for medlemmer, gæster betaler 50 kr.