Projekt Wads sedler

 

Wads sedler er et personarkiv på Landsarkivet i Odense, der indeholder spændende oplysninger om rigtig mange fynboer. Vi har i samarbejde med DIS-Danmark startet et projekt, der går ud på at affotografere alle sedlerne. Når det er sket skal alle navnene indtastes - lidt på samme måde som Politiets registerblade. Når det er på plads, vil hele herligheden blive lagt ud på Internet i en version, hvor man både kan søge på et personnavn og derefter se de originale sedler.
 
Ca. 14.000 små sedler venter på at blive fotograferet og indtastet.
 
Fotografering startede sidst i januar 2013.
Vi har lavet et Storm P. fotostativ. Vi forestiller os at to personer fotograferer en 'bog' ad gangen - det er ca. 500 sedler og det tager 1-2 timer. 8 fotografer har meldt sig.
 
DIS-Odense har indkøbt et kamera med fjernbetjening til opgaven. 
  
Projektkalender
Torsdag den 17. januar kl. 14 er der møde mellem Arne Feldborg, Arne Christiansen, Lotte Brændegaard Hvid og Mette Fløjborg på Landsarkivet i Odense. Drøftelser om fotografering og indtastning.
 
Torsdag den 24. januar og torsdag den 31. januar kl. 10 er der møde med fotograferne på Landsarkivet i Odense. Arne Christiansen introducerer projektet og instruerer fotograferne, der arbejder sammen to og to.
 
Den 20. januar er Lotte begyndt at taste navne på sedlerne.
 
Den 20. februar er vi færdige med at fotografere. Det blev til i alt 13.700 fotos.
 
Den kommende tid står i fotoredigerings og indtastningens tegn.
 
Den 11. marts holdt vi evalueringsmøde med fotografer og projektgruppen. På dette tidspunkt planlagde vi udgivelsen og regnede med at være færdig primo maj måned. 
 
Den 27. marts er status at 12.000 af de 13.600 sedler er indtastet og ca. 10.000 er korrekturlæst. Planen for at 'gå i luften' er rykket frem til 11. april 2013.
 
Den 2. april blev Lotte færdig med at taste sedlerne. Mere end 13.000 blev det til med i alt 36.000 navne.
 
Den 6. april blev Mette færdig med at læse korrektur.
 
Projektet offentliggøres fredag den 12. april 2013.

Bogen Gotisk

Bestil bogen på www.gotisk.dk

bog forside